Om oss

Fridhem, Södermanland
Sedan 2020
6 Rum, 16 bäddar
Natura 2000

Om Fridhem

Fridhem är en skogsfastighet med 76 hektar eget vatten, inklusive 11 öar med finfina betingelser för kräftfiske. Sjön Näsnaren är en vacker sprickdalssjö och den är klassad som en av de unika sjöar som ingår i EU:s natura-2000 på grund av höga naturvärden.

När du bor på Fridhem så bor du enkelt och exklusivt på samma gång. Det finns ingen elektricitet utan här kopplar man verkligen både bort och av. 

Fridhem outdoors vision är att på ett hållbart och långsiktigt sätt kombinera naturturism samtidigt som fastigheten utvecklas till en pärla i Sörmland. Vi vill bidra till landskapsutveckling, att värna, vårda och visa är vår värdegrund

 

Om Lena

Lena Strömgren heter jag som äger och driver Fridhem Outdoor.
Jag är diplomerad guide och brinner för att ge mina gäster den ultimata upplevelsen hos oss.
Du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du har frågor eller funderingar, jag vill gärna ge den där personliga servicen. 

 

 

Fridhems historia

 

Vi har ägt Fridhem sedan år 2000, jag minns när vi för första gången kom dit. Vägen är smal och går genom skog du kör till och med förbi urskog, det är spännande och förväntansfullt att få se vad som dyker upp efter nästa krön. Vägen passerar en bäck där två sjöar binds samman, här bor den pampiga hägern som du troligen kommer att få se lyfta med sina mäktiga vingar. Vägen fortsätter smal och krokig och plötslig möter du en blå skylt med handskriven text ”Fridhem, välkommen” . Nu ser du torpet med med sjön bakom och omgiven av betande får.

Då år 2000, när jag kom fram så infann sig en varm och trygg känsla, här har många före mig trivts och levt. Och så är det ,det är dokumenterat om boende på fridhem från 1700-talet, men att människor bott och verkat långt där innan förstår man när historer om upphittade stenyxor berättas. Som värdinna berättar jag gärna allt jag vet om Fridhem.

Idag driver jag och min man fastigheten, vi vill bevara den och vår vision om att värna, vårda och visa Fridhem och bedriva en hållbar naturturism som gör det möjligt genom att just du kommer och väljer att vara vår gäst! Företaget Fridhem Outdoor skapades 2020 och är ett företag som erbjuder upplevelser och event i sörmland. Välkommen till platsen där skogen möter sjön på ett fantastiskt och rofyllt vis. 

 

Information om

Natura 2000-området

Information om Natura 2000