Kräftfiske- paket

Kräftfiske på Fridhem

En spännande och rofylld aktivitet för ung som gammal. Tillsammans med en guide får du uppleva en gammal tradition som har skett på Fridhem i flera generationer.

Upplägget är följande:

Kl. 15.00 Fika,  genomgång av sjösäkerhet och kunskapsspridning om kräftan. Därefter iordningställer vi burarna. (betar). Väljer om burarna ska ligga ute på vattnet eller utmed stranden. Båtar finns och självklart flytvästar.

Kl. 18.00 Grillbuffe på bryggan,  tillsammans grillar vi en traditionell buffé inkl. olika grönsaker, kött och till det serveras potatissallad. Inkl. alkoholfri dryck. Kaffe och kaka. Grillbuffén kan bytas ut mot en traditionell kräftskiva. Då ingår kräftor, västerbottenpaj, grönsallad och alkoholfri dryck. Kaffe och kaka.

När det börjat mörkna ger vi oss ut och vittjar burar, alltid lika spännande att se om det finns några kräftor.

Vittjar burar kan vi även göra fler gånger under natten eller så väljer vi att sova och gå upp tidigt, precis innan soluppgången.     

 9.00 Frukost i torpet framför en varm sprakande brasa. Vi berättar om vår fiskeupplevelse och får recept på hur kräftor kokas. Valfritt att ta med kräftor hem,  c.a 2 kg per person ingår.

Ni lämnar Fridhem vid 10-tiden.

Ta med: Regnställ, skor/stövlar som tål vatten, en plastlåda att ta hem kräftor i. Gärna en egen bra ficklampa eller pannlampa. Varma kläder och mössa. Badkläder utifall ni önskar ta ett bad i vår fina sjö! 

En aktivitet för 1-12 personer, ni bokar och har hela fastigheten för Er själva. Några datum är bokningsbart för blandade sällskap, du kommer då att få dela båt och laga mat med en nyfunnen vän.

Pris

1800